Alkuvoimaa luonnosta
 
kesäkurpitsa

Oona-tyttäreni kieltäytyy järjestelmällisesti syömästä mitään mikä "näyttää" kesäkurpitsalta. Testasin ohjeen Oonalla, ja oli kuulemma tosi herkullisia pihvejä. Joskus tuntuu, että laitatpa pihveihin sisällöksi mitä vain, ne ovat lasten herkkuja, ainakin meillä ja ainakin niin kauan, kunnes he alkavat epäillä, että mitähän äiti on taas tähän piilottanut...

  • 2 pientä kesäkurpitsaa raastettuna
  • 1 raastettu porkkana
  • 1/2 dl korppujauhoa
  • 1 dl nestettä esim. vettä tai Biottan juuresmehuja
  • 1 dl soijajauhoa (tai pari kananmunaa)
  • 1 dl täysjyvä(spelt)jauhoa
  • 2 tl Herbamare-yrttisuolaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia (tai 2 rkl tuoretta ajuruohoa)
  • paistamiseen oliiviöljyä

Sekoita raasteet keskenään ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi.

Muotoile käsillä pihvin muotoon ja paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä tai uunissa, jos haluat välttää rasvaa.

Lisukkeeksi sopii vaikkapa juuresmuussi, johon perunan lisäksi kannattaa lisätä kulloinkin saatavilla olevia juureksia, esimerkiksi porkkanaa, palsternakkaa tai mustajuurta.


tulostaprint-icon