Kuivat talvisilmät

Varpu Tavi
Varpu Tavi
Tietokirjailija


07.02.2019

Kuivat silmät vaivaavat kaikenikäisiä ja niin naisia kuin miehiäkin. Yksi kuivasilmäisyyden aiheuttaja on talvi: talvikelit ja keskuslämmitys, liian kuiva sisäilma. Toinen aiheuttaja on liika ruutuaika. Jos päivittäin vietät runsaasti aikaa tietokoneen, tabletin, älypuhelimen ja television, saatat muiden huonojen terveysvaikutusten lisäksi lisätä kuivasilmäisyyden riskiä.

Naisilla vaihdevuodet lisäävät kuivasilmäisyyttä. Aiemmin tutkijat olettivat, että syynä ovat alhaiset estrogeenitasot, nyttemmin on uusissa tutkimuksissa saatu viitteitä, että keskeisessä roolissa ovatkin androgeenit hormonit eli sellaiset, joita on sekä miehillä että naisilla.

Ympäristötekijöitä, jortka saattavat aiheuttaa silmien kuivumista, ovat kuiva talvi-ilma, tuuli, ilmastointilaitteet, piilolinssit sekä allergiat.

Kuivia silmiä voi hoitaa monin eri omahoitokeinoin:

1. Rajoita ruutuaikaa.

2. Suojaa urheillessasi silmät urheiluaurinkolaseilla, jotka estävät tuulen ja kuivan ilman pääsyn silmiin.

3. Suojaa silmäsi aurinkolaseilla aina kun tarpeen.

4. Juo paljon vettä. Kun keho pysyy kunnolla nestytettynä, myös silmät pysyvät kosteampina.

5. Jos joudut paljon oleskelemaan keskuslämmitetyissä tiloissa, käytä ilmakostutinta.

6. Kun työskentelet näyttöäpäätteellä, noudata 20/20 -sääntöä: 20 minuutin välein vetäydy reilun puolen metrin päähän näytöstä ja räpyttele silmiä 20 kertaa.

7. Älä hiero silmiä, se vain lisää ärsytystä.

8. Jos käytät piilolaseja tai silmälaseja, suo silmille välillä taukoa niistä.

9. Käytä kosteuttavia silmätippoja.

Käytän itse talviaikaan päivittäin Vogelin Silmätippoja. Kostutan silmäni aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Muina vuodenaikoina käytän niitä kuuriluonteisesti tarpeen mukaan, esimerkiksi siitepölyaikoina. Pidän paitsi tuotteen koostumuksesta, koska se ei jätä silmiä "sokeiksi", vaan lievittää nopeasti, myös tulppasysteemistä, joka tekee tipoista helposti annosteltavia. Sama mekanismi lisää tippojen säilytysikää, normaalistihan silmätipat säilyvät vain kuukauden, jollet säilytä niitä jääkaapissa. Vogelin Silmätippoja voit käyttää pullon tyhjäksi, vaikka säilytätkin huoneenlämmössä.

Vogelin Silmätipat kosteuttavat kuivia, ärtyneitä ja väsyneitä silmiä. Silmätipat sisältävät hyaluronihappoa sekä silmäruohoa. Hyaluronihappo on kehon oma aine, joka muistuttaa silmän luonnollista kyynelnestettä. Silmäruoho helpottaa tipan annostelua silmään ja sillä on antiseptinen vaikutus. 

Vogelin Silmätipat

10 ml

€ 11,90

lisää ostoskoriin

Vogelin Silmätipat tuovat nopean lievityksen kuiviin, ärtyneisiin ja väsyneisiin silmiin.
Lue lisää