Ihana, haasteellinen ruusukaali

Olga Temonen
Olga Temonen


19.02.2019

Minulla on viha-rakkaussuhde ruusukaaliin. Ostan sitä usein vain sen takia että kauniit vihreät kaalit sattuvat herkästi silmään kaupan vihannesosastolla, mutta usein ne meinaavat unohtua jääkaapin alalokeroon, kunnes kokkaan niistä hätäpäissäni mitä vielä voin ja loput vien talliin ilahduttamaan pupuja.

Toki laitan niistä ruokaakin, mutta vaikka itse niiden mausta pidänkin, paljon, lapset  eivät ole ihan samaa mieltä. En kuitenkaan suostu laittamaan kotonani ruokaa ainoastaan lasten ehdoilla, joten ostin taas ruusukaaleja, aikomuksena selättää nuo pienet kaunokaiset niin että ruoka maistuisi  ihan kaikille.

Pakko sanoa että onnistuin. Yksinkertainen keitto ruusukaalista toimii uskomattoman hyvin. Mausteeksi riittää pelkkä Herbamaresuola ja mustapippuri, lopputulos on mieto ja voisin sanoa jopa hienostunut. Tästä tulee yksi painava syy ostaa ruusukaalia. Älyttömän nopea arkiruoka tai kaunis alkuruoka näyttäväänkin illalliseen. Suosittelen kokeilemaan!

Ruusukaalikeitto

(2-3 isoa tai 4 pientä annosta)

7 dl ruusukaaleja

1 iso peruna

6 dl vettä

1 valkosipulinkynsi

½  tl Herbamaresuolaa

1 prk smetanaa tai oatly I mat fraiche –valmistetta

mustapippuria myllystä

Pilko ruusukaalit, kuori ja pilko peruna. Hienonna valkosipulinkynsi. Kumoa kaikki kattilaan, lisää vesi ja keitä kannen alla n. 15 min.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää Herbamaresuola ja smetana sekä rouhi joukkoon mustapippuria.  Lopuksi soseuta keitto.

Ripottele päälle Herbamaresuolaa ja nauti.

Herbamare yrttisuolaseos

250 g

€ 5,40

lisää ostoskoriin

Herbamare on maukas, runsasarominen luomuyrttisuola, joka sopii lähes kaikkeen ruoanlaittoon.
Lue lisää