Alkuvoimaa luonnosta
 Wikimedia commons

Eläinten hyvinvointi oli maalla kasvaneelle Alfred Vogelille tärkeää. Hän kertoo päätyneensä kasvissyöjäksi pääasiassa siksi, ettei halunnut "tappaa toisella kädellä elävää olentoa, jota toisella syötti".
Hänen ensimmäinen tärkeä eläinystävänsä oli Mietze-niminen angorakissa. Kissa ja pieni Alfred olivat parhaat kaverukset, jotka ymmärsivät toisiaan sanoittakin. Alfred Vogel kertoo, miten Mietze kerran jopa suojeli häntä äkäiseltä koiralta raapaisemalla koiraa kuonoon.

Alfred Vogel halusi hoitaa kasvivalmisteillaan myös perheen lemmikkejä. Terveydenhoitouutisissaan hän kertoi eläinten hoidosta saamistaan omista, mutta myös lukijoiden kokemuksista.
Lehdestä saattoi lukea mm. yhdeksänvuotiaasta boxerinartusta, joka kärsi verenkierto-ongelmista. Innostuessaan koira saattoi kesken leikin lyyhistyä voimattomana maahan. Kun koiralle annettiin parin viikon ajan orapihlajatippoja (Crataegus) 10 tippaa kolmesti päivässä, se jaksoi taas peuhata entiseen tapaan. Hän kertoo myös Newfoundlandin koirasta, jonka itsepintainen ihottuma parani omistajan alettua hoitaa ihottumaa laimennetulla Molkosanilla ja Urticalcin-nokkostableteilla.

Koti- ja lemmikkieläimet potevat pitkälti samoja vaivoja kuin me ihmisetkin: vilustumisia, allergioita, nivelvaivoja sekä muita ongelmia. Monet rohtokasvit ovat osoittautuneet hyödyllisiksi myös koti- ja lemmikkieläimille. Lisää tietoa luonnonmukaisista hoidoista löydät viereisestä valikosta.

tulostaprint-icon

tulostaprint-icon

0 tuotetta ostoskorissa