background

Kokemuksia paastosta

Sepin paastokokemuksia

"Vuonna 2009 toteutin 3 erillistä paastoa, jotka suoritin Vogelin paastopaketilla, koska niissä on kaikki tarpeellinen täydelliseen nautintoon. Helppoa mutta yksinkertaista.

Ekassa paastossa pahin oli ehkä toinen päivä kun moskaa alkoi poistumaan reippaasti. Kolmas eli syksyn puhdistautuminen olikin sitten jo 7 päivän mittainen kun noita aineksia oli jäänyt kahden hengen annoksista ylikin. Syyspaasto oli noista helpoin eli varmaankin kehossani ei ollut aivan valtavia määriä kuonaa.

Vihjeeksi paastoajille annan:
Mitä suuremmat tuskat, vieroitusoireet, tärinät jne...sitä suuremmalla syyllä on hyvä jatkaa paastoa koska nuo ovat merkkejä, että kehosi tarvitsee puhdistautumista. Oireet alkavat melko pian ja tulevat sietämättömäksi jos et tee suolihuuhtelua, koska sitä kautta kuonaasi poistuu eniten.

Tähän haluan vielä liittää Matti Rajakylän tekstiä:
"Keho tekee aina kaikkensa pelastaakseensa ihmisen. Se pystyy pitämään elintoiminnot yllä, vaikka vetäisi kuinka kuraista dieettiä pidemmänkin aikaa. Ihmiskroppa on sen verran viisas, että se pyrkii pitämään tasapainon koko ajan yllä. Se varastoi ylimääräiset myrkyt rasvakudokseen (eli jos vaihdoit taviskokiksen dieettikokikseen laihtuaksesi, oli teko yhtä tyhjän kanssa), imee puuttuvat mineraalit luustosta, yrittää taudeilla puhdistaa itseänsä, nostaa kuumeen pelastaakseen itsensä, aiheuttaa kolotusta jos lihakset eivät ole tasapainossa ja se tekee kaikkea mahdollista, jotta se pystyisi pitämään elintoiminnot jotenkuten rullaamassa."

Olo paaston viimeisenä päivänä alkaa sitten olla jo lähellä täydellisyyttä...kenties hypit, lauleskelet ja teet muita iloisia asioita.

Lopuksi haluaisin kertoa hieman erilaisesta paastostani.
Kävin tammikuussa 2010 Intiassa 10-päivän Vipassana-meditaatiokurssin. Siinä meditoitiin päivittäin yli kymmenen tuntia jalat risti-istunnassa, ruokailu oli vain aamupäivisin, illalla vain teetä. Puhuminen oli kiellettyä paitsi opettajan kanssa varattuina aikoina. Ei mitään viestihärpäkkeitä eikä lukemista. Päivärytmi oli aamu neljältä herätys ja nukkumaan klo 21.

Koska kyseessä on mielenpaasto niin itse tunsin alkupäivinä todella kipeää ja olin valmis lähtemään pois jokaikinen päivä viitenä ekapäivänä. Kuudes päivä oli pahin ja pakkasin jo tavarat lähteäkseni mutta, mutta opettaja perusteli huonoa oloa joten jäin vielä. Kannatti jäädä...loppupäivät olikin pelkkää hyvänolon tunteen nousua ja lopuksi olin saavuttanut tavoitteeni. Be Happy!"


Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin

Alfred Vogelin ohjeet terveelliseen ja onnelliseen elämään

Luonto, paras lääkitsijä

Katso video