background

Riisikuuri

Haluatko keventää oloasi? Riisikuurin aikana ei nälkä yllätä!

Vogelin riisikuuri on kevytruokavalio, jonka aikana syödään höyrytettyä täysjyväriisiä, sipulia ja omenia. Kuurijuomina ovat Molkosan-vesi, yrttitee ja porkkanamehu. Jo viiden päivän puhdistuskuuri antaa tuloksia: paino putoaa muutaman kilon, iho näyttää kirkkaammalta, mieli kohenee ja askel kevenee.

Kuurin ensisijainen tarkoitus on siivota ruoansulatuskanava. Kuitupitoiset omenat ja täysjyväriisi tehostavat suolen toimintaa ja runsas nesteiden nauttiminen huuhtelee elimistön. Molkosanin runsas L+-maitohappopitoisuus rauhoittaa vatsaa ja tehostaa aineenvaihduntaa. Kehon puhdistumisen kannalta kuurin aikana olisi hyvä välttää kahvia ja nauttia sen sijaan teetä. Kuten mehupaastossakin puhdistavaa vaikutusta voi tehostaa liikunnalla ja saunomisella. Mikä onkaan virkistävämpää kuin reipas kävely raikkaassa ulkoilmassa.

Täysjyväriisi on ravinteikasta ja se tehostaa suolen toimintaa. Riisikuuri on erityisen suositeltava niille, joilla on taipumusta verenpaineen kohoamiseen ja korkeaan veren kolesteroliin. Alfred Vogelin mukaan täysjyväriisi toimii verisuonia tukevana ravintona. Kuurin aikana juodaan beetakaroteenipitoista porkkanamehua, joka rauhoittaa vatsan limakalvoja sekä vahvistaa ihoa. Omenoista saat terveellistä lisäpotkua ja makua ruokavalioon.

Kun olet pitänyt viiden päivän kuurin ja olemuksesi on keventynyt, sinun on helppo motivoitua jatkamaan ja siirtyä terveellisiin ruokailutapoihin. Voit ottaa vaikka tavaksesi pitää yhden riisipäivän viikossa, näin viikoittainen energiansaanti vähenee tehokkaasti. Samalla periaatteella toimii puhdistava mehupäivä.    

Riisikuurin ohjeet

Ainekset viiden päivän riisikuuriin (saat ne luontaistuotekaupoista ja -osastoilta)

Keitä tai höyrytä päivää kohden - mieluiten jo edellisenä päivänä - 100 g täysjyväriisiä (kuivapaino) ja 200 g sipulia. Päivän annoksen voit jakaa 3-4 osaan. Halutessasi voi maustaa sipuli-riisin nokareella tuoretta voita ja syödä sen kasvisliemen kera.

Annoksessa on runsaasti kuituja joten nälästä ei tällä kuurilla tarvitse kärsiä!

Juo herättyäsi ja noin tunti ennen nukkumaanmenoa iso lasillinen (noin 2½ dl) hyvää vettä, johon on sekoitettu 2 rkl Molkosania. Molkosan-vettä juodaan myös pitkin päivää, samoin yrttiteetä, johon voi lisätä hiukan hunajaa. Porkkanamehu (2 dl päivässä) sopii nautittavaksi esimerkiksi riisiaterian aluksi. Voit myös sekoittaa sitä hieman valmiin riisiannoksen joukkoon mausteeksi. Luovuus on sallittua! Muista, että kokonaisnestemäärän tulisi olla päivittäin vähintään kaksi litraa. Välipaloiksi nautitaan kolme keskikokoista omenaa. Muista pureksia omenat ja riisi kunnolla, jolloin ruuansulatus toimii tehokkaammin.


Täysjyväriisi, luomu

1000 g

€ 7,70

lisää ostoskoriin

Täysjyväriisi on hyvänmakuista ja erittäin täyttävää. Maukas täysjyväriisi sopii …
Lue lisää

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin