background

Flunssa ja nivelkivut

Miksi lihakset ja nivelet kipeytyvät flunssassa?

Flunssassa voi joutua kärsimään kuumeesta, yskästä ja pääkivuista, sekä mahdollisesti niveloireista. Yksi valkosolujen tehtävistä on korjata ja uudistaa lihassoluja, joissa tapahtuu päivittäin pieniä vaurioita. Kun flunssa on päällä, immuunijärjestelmä ohjaa valkosolut tämän tehtävän sijasta taistelemaan flunssaviruksia vastaan: tällöin lihakset ja nivelet alkavat kipuilemaan.

Valkosolut tuottavat myös kemikaalia nimeltä sytokiini, silloin kun ne taistelevat tartuntaa vastaan. Tämä aiheuttaa tulehdusta lihaksissa ja nivelissä. Kipeä tunne nivelissä on kuitenkin ohimenevää ja kun keho on voittanut flunssatartunnan, nivelkivut helpottavat.

Millä kotikonsteilla voi helpottaa oloa?

Lihaksille kannattaa antaa aikaa levätä ja rauhoittua. Jos jatkaa samaan tapaan kuin terveenä, niin palautuminen flunssasta viivästyy, koska keholla ei ole tarpeeksi energiaa taistella tartuntaa vastaan. Koska valkosolut ovat lihasten korjaamisen sijasta taistelemassa tartuntaa vastaan, niin ne ovat paljon alttiimpia revähdyksille ja repeämisille. Tämänkin vuoksi kannattaa levätä, jotta lihaskivut eivät pahenisi.

Nivelten lämmittämisestä ja hieromisesta voi olla apua. Jotkut hyötyvät lämpimän viltin kietomisesta kivuliaiden nivelten ympärille, jotkut taas hierovat lämmintä oliiviöljyä tai piparminttuöljyä kipeisiin lihaksiin tai niveliin.

Voi olla myös hyvin rauhoittavaa ja virkistävää käydä lämpimässä kylvyssä, etenkin kylpysuolan tai eteeristen öljyjen kanssa.

Mitkä kasvilääkkeet auttavat flunssaan?

Kaikkein tehokkaimpia kasvilääkkeitä ovat ne, jotka vaikuttavat itse ongelmaan – tässä tapauksessa flunssaan, joka aiheuttaa nivelkivut. Tällaisia ovat vastustuskykyä kohottavat kasvilääkkeet, kuten Echinaforce, jonka on havaittu nopeuttavan flunssan oireista paranemista.

Kuinka punahattu auttaa?

Punahattu on kasvi, jota on perinteisesti käytetty flunssan tukihoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Valmisteet, kuten Echinaforce vahvistavat vastustuskykyä, jolloin kehon on helpompi voittaa flunssatartunta.

 

 

 

 

Echinaforce

50 ml

€ 10,90

lisää ostoskoriin

Echinaforce on perinteinen kasvirohdosvalmiste nuhakuumeen(flunssan) ennaltaehkäisyyn ja …
Lue lisää

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin