background

Ruoansulatus

Terveen ja tasapainoisen suolen bakteerikannan merkitys hyvin toimivalle ruoansulatukselle

Suolen terveen bakteerikannan merkitys

Kun miljoonat suolistossa elävät bakteerit ja erilaiset bakteerikannat ovat keskenään tasapainossa ja toimivat vilkkaasti, olosuhteet ovat mahdollisimman suotuisat ruoansulatuskanavaan saapuvan ruoan sulattamiseksi ja ravinteiden imeytymiseksi. Terve ja tasapainoinen bakteerikanta luo myös immuunijärjestelmän soluille sellaisen elinympäristön, missä ne onnistuvat parhaiten tärkeässä työssään.

Hyödylliset bakteerit tuottavat L+ maitohappoa, joka suojelee elimistöä suoleen joutuneilta haitallisilta, sairauksia aiheuttavilta pieneliöiltä.

L+ maitohappo luo suotuisan elinympäristön hyödyllisille bakteereille

L+ maitohappo synnyttää suoleen elinympäristön, missä haitalliset bakteerit ja muut pieneliöt kuten hiivasieni (Candida albicans) eivät viihdy. Terveessä suolistossa haitalliset bakteerit eivät kykene helposti tunkeutumaan suolen seinän läpi muualle elimistöön, vaan ne poistuvat lopulta ulosteen mukana.

Terve bakteerikanta tehostaa aineenvaihduntaa

Kun suolistossa on runsaasti L+ maitohappoa, suoliston happamuus eli pH on sen terveyttä ja toimivuutta ajatellen ihanteellinen. Oikea pH edistää ruoansulatusentsyymien tuotantoa, mikä taas  tehostaa hiilihydraattien ja rasvojen pilkkoutumista. Ihanteellinen pH vilkastuttaa myös suolen toimintaa ja ehkäisee ummetusta.

Terve bakteerikanta tukee immuunijärjestelmää

Koska yli 70% immuunijärjestelmämme soluista elää suolistossa, terve ja hyvin toimiva suolisto on edellytys myös immuunijärjestelmän tehokkaalle toiminnalle. 

Runsaasti L+ maitohappoa sisältävät elintarvikkeet edistävät hyville bakteereille suotuisan elinympäristön kehittymistä. Menestyessään ja lisääntyessään näm hyödylliset maitohappobakteerit tuottavat lisää L+ maitohappoa ja vahvistavat siten edelleen suoliston hyvinvointia.

Miksi ruoansulatusvaivat ovat yleisiä

Epäterveellinen ruokavalio
sisältää runsaasti valkoista sokeria ja muita huonoja, nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja ja arvottomiksi käsiteltyjä elintarvikkeita, runsaasti kofeiinipitoisia juomia sekä hiilihappoisia, sokeroituja virvoitusjuomia.

Stressi
häiritsee ruoansulatusprosessia ja pahentaa tulehdusreaktioita.

Ruoansulatusentsyymien heikentynyt tuotanto
saattaa johtua mm. puutteellisesta pureksimisesta. Kun ruoka ahmitaan lähes pureksimatta, siihen ei ehdi sekoittua entsyymejä sisältävää sylkeä eikä ruoka muutenkaan hienonnu tarpeeksi.

Jo ruokailutapojen korjaaminen voi helpottaa huomattavasti ruoansulatusvaivoja.

Molkosanin® nauttiminen edistää suoliston hyödyllisten bakteerien hyvinvointia ja siten koko ruoansulatuksen toimivuutta.Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin

Alfred Vogelin ohjeet terveelliseen ja onnelliseen elämään

Luonto, paras lääkitsijä

Katso video