background

Vinkkejä eturauhasvaivoihin

Useimmat miehet pitävät eturauhasvaivansa salassa. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan jopa 80% miehistä pitää vaivansa omana tietonaan.

On kuitenkin tärkeää, että eturauhasvaivoihin suhtaudutaan vakavasti, sillä mitä varhaisemmassa vaiheessa ne havaitaan ja hoidetaan, sitä todennäköisemmin säästytään monilta ikävyyksiltä ja kompikaatioilta.

Eturauhasvaivojen oireita ovat mm. virtsaamisen vaikeutuminen, virtsasuihkun heikentyminen, virtsanpidätyskyvyn heikkeneminen, tiputtelu ja lisääntynyt virtsaamistarve varsinkin öisin. Jos em. oireita ilmaantuu, kannattaa tilanne kannattaa tarkistuttaa lääkärillä, jotta voidaan sulkea pois vakavan sairauden mahdollisuus. Sen jälkeen voit halutessasi aloittaa itsehoidon.
Itsehoito-ohjeiden perustana on Prostaforce eli sahapalmu-uutekapseli. Sillä on saatu hyviä tuloksia eturauhasen liikakasvun varhaisvaiheessa. Annostus on helppo vain 1 kapseli päivässä. Urologit suosittelevat sahapalmua käytettäväksi pitkinä kuureina, koska sen teho näkyy parhaimmillaan vasta 3-6 kk:n käytössä. Prostaforcella on eturauhasten solujen lisääntymistä hidastava vaikutus joten sitä kannattaa käyttää heti ensioireiden ilmaantuessa.

  • Juo runsaasti, mieluiten huoneenlämpöistä vettä. Puhdas vesi huuhtelee virtsaelimiä.
  • Jos yöllinen vessassa juokseminen on ongelma, juominen kannattaa ajoittaa aamu- ja keskipäivän tienoille.
  • Alkoholin ja suolan käyttöä olisi hyvä vähentää niin niukaksi kuin mahdollista. Runsas alkoholin nauttiminen voi aiheuttaa kivuliaan virtsaumpikohtauksen joka vaatii aina lääkärin hoitoa.
  • Kylmettyminen pahentaa eturauhasvaivoja niin kuin kaikkia muitakin virtsaelinvaivoja. Siksi on syytä kiinnittää erityistä huomiota pukeutumiseen alavartalon suojaamiseksi. Erilaiset villa- ja lämpöhousut onkin hyvä ottaa kylmällä ilmalla käyttöön.
  • Lämpö tekee eturauhaselle hyvää. Sauna, lämmin kylpy ja suihku lantion aluelle ovat helppoja lämpöhoitoja. Hankalia tilanteita varten voi hankkia kuumavesipullon, joka laitetaan alavatsalle helpottamaan oloa.

Echinaforcea ja C-vitamiinia kannattaa käyttää tukihoitona tulehdustilanteissa ja niiden ehkäisyssä.

Lue lisää eturauhasvaivoista >

Prostaforce

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin