background

Yrttejä vilustuneelle

Yrttiterapeutti: Henriette Kress

Vilustuneen on juotava paljon. Juominen ehkäisee hikoilun synnyttämää nestevajausta ja puhdistaa elimistöä. Runsas juominen ohentaa myös limaa jolloin yskiminen helpottuu.

Yskä

Yskään voit käyttää hunajalla makeutettua salvia- timjamiteetä, siis ihan maustepurkista löytyviä yrttejä, joista edes toinen pitäisi löytyä joka keittiön maustehyllystä.

Tätä yrttiteetä voit juoda myös silloin, kun podet yskää useammin kuin kerran kahdessa vuodessa. Silloin voit vahvistaa keuhkoja juomalla siitä 2–3 kuppia päivässä 2 kuukauden ajan – ja tänä vuonna yskä ei yllätäkään.

Yskäyrttejä on vaikka kuinka paljon. Voit käyttää esimerkiksi islanninjäkälästä tehtyä teetä (lisää siihen makua parantavia ja limakalvoja helliviä yrttejä kuten malvan kukkia, mesiangervoa, timjamia ja lakritsanjuurta, näitä yrttejä löytyy myös Bronchosan tipasta). Voit käyttää yskäsiirappia (Drosinula ja Santasapina siirappi), tai vaikkapa syödä kuusenkerkkäkarkkeja (Santasapina).Nenä

Jos nenä menee täysin tukkoon, kannattaa limakalvojen kuivattamisen sijasta reippaasti lisätä niiden toimintaa, siis saada limakalvot vuotamaan. Juo kuumaa, hunajalla makeutettua teetä, jossa on jotakin näistä kuumista mausteista: inkivääriä, cayennepippuria, sinappia, pippuria, valkosipulia, piparjuurta jne. Tai syö intialaista, thaimaalaista tai turkkilaista ruokaa. Nyt pystyt syömään tulisiakin ruokia, sillä makuaistisi ei toimi flunssan aikana kovinkaan tehokkaasti – odhad dokkasi dukossa.

Limakalvoja voi myös hoitaa nenäsuihkeella, jossa on niitä vahvistavia luonnonaineita. Suihke helpottaa tukkoista oloa ja nopeuttaa limakalvojen paranemista. Höyryhengityskin saattaa auttaa.

Kuume

Jos kuume nousee liian korkeaksi, kannattaa peittojen määrää vähentää. Sen lisäksi seuraavassa pari kuumetta alentavaa vinkkiä:

  1. laita 2–3 sitruunan mehut ämpärilliseen huoneenlämpöistä vettä. Dippaa siihen pyyhe, väännä liiat nesteet pyyhkeestä, ja laita pohkeisiin. Vaihda uusiin pyyhkeisiin kun edelliset ovat lämmenneet. Voit käyttää sitruunan asemesta myös etikkaa tai Molkosania.
  2. halkaise valkosipulin kynsi ja hiero siitä irtoavaa mehua jalkapohjiin. Kummatkin temput auttavat, sekä erikseen että yhdessä käytettyinä.

Lue lisää flunssan hoitovinkkejä >

 

 

 

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin