background

Apteekkari miesten asialla

Heikki Svensk on apteekkari, joka todella huolehtii asiakkaistaan. Erityisen lähellä hänen sydäntään on eturauhasvaivoista kärsivien miesten auttaminen.

Aihe ei ole miehille helppo puhuttava, joten apu ja hyvät neuvot ovat arvokkaita. Yksi Heikin tärkeimmistä keinoista vaivojen helpottamiseksi on Prostaforce.

Heikki Svensk nauttii ihmisten auttamisesta. Hän toimii apteekkarina Joensuun Uudessa Apteekissa ja työnsä kautta hän tapaa paljon ihmisiä ja pystyy vaikuttamaan heidän elämäänsä positiivisella tavalla. Hänelle uskoudutaan ja puhutaan vaivoista, joista on muille vaikea puhua.

Yksi hyvin vaikea puheenaihe on eturauhasvaivat. Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun aiheuttamat oireet ovat hyvin kiusallisia – yhdellä saattaa olla virtsaamisvaikeuksia, toisella se vaikuttaa seksuaaliseen suorituskykyyn. Ongelma on tuttu todella monelle miehelle, sillä eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua on jopa 80 prosentilla yli 60-vuotiaista miehistä. Kyseessä ei ole pelkästään vanhusten vaiva – liikakasvua esiintyy miltei joka toisella yli 50-vuotiaalla miehellä. Siksi vaivan ennaltaehkäisyyn on syytä kiinnittää huomiota jo alle viisikymppisenä.

”Meinaa kengänkärjet kastua”

Heikki tuli tietoiseksi eturauhasvaivoista lähipiirinsä kautta. ”Isäni tuli kertomaan minulle vuosia sitten, että yöunet jäävät vähiin, kun pissa ei meinaa tulla”, Heikki kertoo. Hän kehotti isäänsä kokeilemaan Prostaforcea. ”Kun Prostaforce helpotti isäni eturauhasvaivoja, hän kysyi, että voisinko auttaa myös hänen sotaveteraanikavereitaan.  Nyt tätä Prostaforcea käyttävää joukkoa alkaa olla jo melko paljon, ja käyn nykyään myös puhumassa aiheesta ikäihmisten kerhoissa.”

Heikki tunnetaan miehenä, jota on helppo lähestyä. ”Aina tasaisin väliajoin joku tulee apteekissani puheilleni ja sanoo suoraan, että vessassa meinaa aina kengänkärjet kastua. Kerron heti ensimmäisenä, että tämä on todella yleinen miesten vaiva, jota ei ole mitään syytä häpeillä. Siitä sitten lähdetään miettimään oikeaa tapaa hoitaa eturauhasen liikakasvua”, toteaa Heikki.

Heikille hänen työssään eturauhasvaivoista kertominen ja niistä kärsivien auttaminen on erityisen lähellä sydäntä, sillä hänestä tuntuu, että avulle on todella tarvetta. ”Parempaa kiitosta ei voi työstään kuvitella kuin vaikkapa se eräs kerta, kun olin seniorikerholla puhumassa. Tapahtuman järjestäjä tuli kiittämään ja sanoi minulle, että lääkärin puheilla ollessaan hän ei ymmärtänyt mitään, mutta nyt hän ymmärsi kaiken”, kertoo Heikki.

Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu vaikuttaa usein myös vaivasta kärsivän läheisiin: ”Minusta on hyvä, jos miehet tuovat puolisonsa mukanaan tilaisuuksiin, sillä sitä kautta vaimot kuulevat vaivan luonteesta asiantuntijan suusta. Tämä usein valaisee puolisolle miehen oudolta tuntunutta käytöstä, ja miehen itsensä ei tarvitse enää selitellä asiaa kotona.”

Tehokasta apua ilman sivuvaikutuksia

Heikki kehottaa eturauhasvaivoista kärsivää aina aluksi käymään lääkärissä, jotta voidaan sulkea pois vakavammat vaivat. Välillä jo lääkäri määrää potilaalle Prostaforcea, mutta usein eturauhasvaivoja jäädään seuraamaan. Heikin mielestä tämä ei ole aina hyvä asia: ”Sitä voi itse miettiä, miltä tuntuisi, kun ei meinaa saada pissaa tulemaan, ja seuraava lääkärikäynti on vuoden tai kahden päässä. Lääkärillä ei välttämättä ole tarjota muita keinoja kuin tilanteen seuranta, joka voi olla potilaalle erittäin tuskainen tuomio. Prostaforcea kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä kukaan ei ole vielä tullut sanomaan minulle, että se ei tehoa. Sen käyttöä aloittaessa kannattaa kuitenkin olla kärsivällinen, sillä saattaa kulua viikkoja tai jopa pari kuukautta, ennen kuin oireet alkavat helpottaa.”

Heikki suosittelee mielellään Prostaforcea, sillä vaivaan määrättävillä reseptilääkkeillä on jonkin verran sivuvaikutuksia. Prostaforce on kasvirohdosvalmiste, joka tehoaa yhtä hyvin kuin vaivaan käytetyt reseptilääkkeet. Lisäksi sillä ei ole juuri sivuvaikutuksia. Prostaforce on riskitön käyttää, vaikkei huomattavia vaivoja olekaan, joten jo alle 50-vuotiaatkin miehet voivat hidastaa oireiden ilmaantumista Prostaforcen avulla. ”Prostaforce on tarjonnut niin monelle ihmiselle apua kiperässä tilanteessa, että olen hyvin iloinen, kun tällaista pystyy suosittelemaan. Tämän vaivan lannistaminen on yhdistelmä ihmisten valistamista ja oikeiden konstien käyttämistä. Myös nuorempien miesten kannattaa kiinnittää huomiota elämäntapoihin ja ennaltaehkäistä eturauhastulehduksia, niin saa elää rauhassa pitkään ikään ilman tätä ikävää vaivaa.”

 

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin

Alfred Vogelin ohjeet terveelliseen ja onnelliseen elämään

Luonto, paras lääkitsijä

Katso video