background

Sokerin haitat

Sokeri vanhentaa ja alentaa vastustuskykyä

Valkoinen sokeri, josta on poistettu kemiallisten prosessien avulla vitamiinit, mineraalit, kuitu, proteiini, vesi ja luonnolliset synergistit  on kaukana luonnonmukaisesta. Siksi elimistö käsittelee sen toksisena, vieraana aineena ja reagoi siihen negatiivisesti. Tästä voi seurata monia selittämättömiäkin immuniteetin ongelmia, vastustuskyvyn heikkenemistä jopa vakavia sairauksia.

Miksi sokeri heikentää vastustuskykyä?
Yksi syy on se, että sokeri tukahduttaa kasvuhormonin eritystä. Tämä hormoni on tarpeen vastustuskyvyn tehokkaalle tominnalle ja kasvuhormonilla on monia tärkeitä tehtäviä elimistössämme. Lapsille se on tärkeää normaaliin kasvuun, mutta on todettu, että kasvuhormonin liian nopea väheneminen vaikuttaa myös ennenaikaiseen  ikääntymiseen. Sokeri tuottaa elimistöön luonnottoman suuren määrän insuliinia, joka johtaa verensokerin epätasapainoon, ylipainoon ja muihin systeemisiin ongelmiin. Lisäksi juuri insuliinin korkea määrä estää kasvuhormonin normaalia eritystä.

Jos haluaa käyttää kohtuudella sokeria, kannattaa valita vaihtoehdot, jotka ovat mahdollisimman käsittelemättömiä ja mineraalipitoisia esim. intiaanisokeri ja luonnollinen hunaja.

Sinikka PakemanVatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin