Alkuvoimaa luonnosta

Herbamare, luomu-kasvisliemitiivisteet

Herbamare kasvisliemitiiviste

Luomu-kasviliemi

Arvostele tuote

Herbamare kasvisliemi on valmistettu parhaista luomuraaka-aineista. Sitä voi käyttää kaikkeen ruoanlaittoon mm. keittoihin, pata- ja uuniruokiin, muhennoksiin, kastikkeisiin. Maukasta kasvislientä voit nauttia myös sellaiseenaan esim. kuurien yhteydessä! Herbamarea on saatavilla normaali- ja vähäsuolaisena vaihtoehtona.


8x11 g 3,80

Etsi myymälä

 

 

Aineosat

 Ainesosat (8 x 11 g)

merisuolaa 48,8%, kasviöljy (palmusta)*, maltodekstriini* (maissista), raakaruokosokeri*, hiivauute*, kasvikset (persilja*, porkkana*, palsternakka*, purjosipuli*, sipuli*), sikuriuute*, mausteet (liperiä*, kurkuma*, valkosipuli*, muskotti*) siitake*.
*luomuviljelmiltä

 

Ravintosisältö

Ravintosisältö keskimäärin 1 dl valmista lientä:
energiaa 29 kJ / 7 kcal,
rasva 0,5 g,
josta tyydyttynyttä rasvaa 0,2 g,
hiilihydraatit 0,6 g,
josta sokereita 0,3 g,
proteiinia <0, 1g,
suola 1,1 g

Miten hiivauute eroaa synteettisestä natriumglutamaatista?

Vogelin Herbamare-kasvisliemitiivisteessä käytettävä hiivauute valmistetaan korkealaatuisesta ravintohiivasta. Se sisältää luontaisesti glutamaattihappoa, joka ei kuitenkaan ole sama asia kuin kemiallisesti valmistettu natriumglutamaatti (E621).  
Hiivauutetta käytetään kasvisliemitiivisteessä paitsi valmistusteknisenä (ja luonnollisena) aineena, myös hyvänä B-vitamiinien lähteenä.
 
Kuluttajan kannalta on olennaista, että synteettinen, lisätty natriumglutamaatti saattaa aiheuttaa monenlaisia yliherkkyysoireita. Luontainen glutamaattihappo, jota on mm. hiivauutteessakin, ei tiettävästi niitä aiheuta.
 
Lisättyyn, synteettisesti valmistettuun natriumglutamaattiin kannattaa syystä suhtautua kriittisesti. On kuitenkin hyvä muistaa, että glutamaattia on luonnostaan useissa elintarvikkeissa kuten maidossa, lihassa, sienissä, tomaateissa jne. 
Glutamaatti luonnollisessa yhteydessään ei siis ole mikään myrkky.

Lue lisäksi lisää käyttämästämme palmuöljystä.

0 tuotetta ostoskorissa