background

Alfred Vogelin filosofian kahdeksan pääkohtaa

1. Luonnonmukaisuus ja elämänlaatu

Eläminen mahdollisimman täydessä sopusoinnussa luonnon kanssa ja voimavarojen syvällinen ymmärrys on todellista
elämänlaatua.

On kiitollinen tehtävä saada osoittaa kanssaihmisille, että myös he voivat asettaa oman elämänsä tavoitteeksi sen täydellisen sopusoinnun, johon luonto aina kaikessa pyrkii.

2. Terveydestä huolehtiminen

Ennalta ehkäisy on helpompaa kuin parantaminen. Se on terveydenhoidon perusta. Ihmisen on tehtävä tietoinen päätös
ravita itseään luonnonmukaisesti ja monipuolisesti ja opetella kuuntelemaan elimistöään.

Sairastuminen ei kohdistu yleensä yksittäiseen elimeen, vaan on kokonaisvaltainen ilmiö. Sekä terveys että sairaus ovat
riippuvaisia elämänasenteesta, elinympäristöstä ja elämäntavoista.

3. Oma vastuu

Tieto ravitsemuksen ja terveydentilan välisestä yhteydestä tekee selväksi sen, että yhteiskunnan terveydenhoitojärjestelmä ei voi
kantaa päävastuuta hyvinvoinnistamme, vaan sen teemme me itse.

Lääkäri ja terapeutti ovat kuin oppaat vaikeakulkuisessa maastossa. Opas kulkee edellä ja näyttää tien, mutta hän ei kanna potilasta. Potilaan on käveltävä itse.

Ihmisen on opittava huolehtimaan itse terveydestään: "Syö pääasiassa täysarvoista, luonnontilaista ja emäsylijäämäistä kasvisruokaa, johon kuuluu paljon raakaravintoa. Jos näin teet olet jo tehnyt suurimman osan terveytesi lujittamisen puolesta."

4. Tasapaino ja sopusointuisuus elämän pääperiaatteina

Seuraa luonnon antamaa esimerkkiä: pyri saavuttamaan tasapaino jännityksen ja rentoutumisen, toiminnan ja levon sekä henkisen ja ruumiillisen toiminnan välillä.

Tasapainon puute ja epäsointuisuus ovat ne asiat, jotka aiheuttavat sairautta ja kärsimystä kaikilla elämänalueilla.

5. Kunnioitus ja myötätunto

Eläminen luonnon periaatteiden mukaan ei ole mitään ulkoisten sääntöjen noudattamista. Se vaatii sisäistä vakaumusta, jolle on ominaista syvällinen luonnon ymmärrys ja kunnioittaminen.

Jotta pystymme vastustamaan ihmisiin, ympäristöön tai eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa, meidän on opittava pitämään elämää pyhänä.

Tarpeettoman kärsimyksen aiheuttaminen eläimille esimerkiksi eläinkokeissa on julmaa ja vastoin luonnon kunnioittamisen periaatetta.

6. Pyrkimys parantamiseen on luonnon laki

"Ei ole koskaan liian myöhäistä ryhtyä tukemaan luontoa sen pyrkimyksissä parantaa, sillä elämän säilyttäminen on luonnonlaki."

Monet ihmiset ovat vuosikausia jatkuneen sairastelun jälkeen saaneet takaisin terveytensä tehtyään täydellisen muutoksen elämäntavoissaan ja käytettyään lääkkeinä luonnon tarjoamia parantavia aineita.

Luonnonmukaisen kokonaisvaltaisen lääketieteen periaatteina on aina sairauden perimmäisten syiden paljastaminen ja poistaminen. Se ei koskaan tyydy vain tukahduttamaan sairauden oireita.

7. Kokonaisvaltaisuuden periaate

"Jokainen kasvi on täydellinen kokonaisuus. Se perustuu reseptiin, jonka pohjana on luonnon kaukonäköisyys ja viisas suunnittelu. Kasvin arvo heikkenee, jos tämä täydellisyys rikotaan."

Kaikilla kasvin sisältämillä aineilla, niin vaikuttavilla kun niilläkin, joiden vaikutusta emme vielä tunne, on tarkoituksensa. Kaikki aineet täydentävät toisiaan ja vaikuttavat kokonaisuutena.

On tärkeää kylvää terveitä siemeniä terveeseen maahan ja kasvattaa kasvit ilman torjunta-aineita. Yhtä tärkeää on kasvilääkkeiden valmistaminen hellävaraisin menetelmin ja ilman ympäristöä vaihingoittavia aineita. Lääkkeet on valmistettava tuoreista kasveista aina kun se suinkin on mahdollista.

8. Rakkauden voima

Anna rakkauden ohjata kaikkea toimintaasi. Se on maailmankaikkeuden suurin voima.