background

Suolihuuhtelu

Jo ensimmäisenä päivänä on hyvä käynnistää suolihuuhtelut eli peräruiskeet. Paaston aikana suolen puhdistus on tärkeää jo pelkästään ikävien paasto-oireiden ja näläntunteen torjumiseksi. Huuhtelu kannattaa tehdä ainakin kerran päivässä, ja olon sitä vaatiessa useamminkin esim. aamuin ja illoin. Paastopaketissa on tätä varten suolihuuhtelupussi ja tarkat ohjeet. Jos olet aiemmin tehnyt toimenpiteen, tiedät ettei se ole kummoinenkaan. Suurin ongelma operaatiossa lienee hilpeyttä herättävien mielikuvien ja ennakkoasenteiden voittaminen.

Tässä ohjeet suolihuuhtelun suorittamiseksi:

  • Täytä puolentoista litran pussi haalealla vedellä. 

  • Voitele letkun pää rasvaisella voiteella. Aseta letkun pää varovasti peräaukkoon, jonka jälkeen veden annetaan juosta vapaasti suoleen.

  • Tehokkain asento huuhtelun suorittamiseksi on polvillaan eteenpäin kumartuneena. Myös kyljellä maatessa vesi pääsee tehokkaasti etenemään suoleen. Yksinkertaisinta on tietysti ottaa huuhtelu potalla istuen. Vettä olisi hyvä saada laskettua suoleen kerrallaan ainakin puoli litraa. Huuhtelun voi suorittaa useammassa erässä, jos vettä ei kerralla mahdu riittävästi suoleen.

  • Kun suolessa tuntuu jännitystä, veden tulo katkaistaan ja ulostetaan välillä. Vatsanalueen kevyt hieronta tehostaa ulosteen liikkeellelähtöä.