background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Gluteeniton kasvisvoileipäkakku

gluteeniton kasvisvoileipäkakku
  • 15
  • Prep: min
  • 15
gluteeniton kasvisvoileipäkakku

Gluteeniton voileipäkakku sopii erinomaisesti valmistujaisiin ja muihin juhlatilaisuuksiin

Ainesosat

Gluteeniton kasvisvoileipäkakku

  • 5 dl Biotta Luomu Punajuurimehua
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 tl raakunaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Kostutus

Täyte 1

  • 200 g yrttituorejuustoa
  • 1 paprika
  • 1/2 dl kevätsipulia
  • mustapippuria myllystä

Täyte 2

  • 200 g yrttituorejuustoa tai muusta maustettua tuorejuustoa
  • 1 maustekurkku
  • muutama tuore herkkusieni
  • kourallinen rucolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl sinappia

Pinnalle

  • 3 dl majoneesia
  • 100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • muutama kourallinen rucolaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 suippopaprika
  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • viininsuolaheinää
  • 100-200 g kermajuustoa
  • pala kurkkua
  • mustapippuria myllystä

Gluteeniton kasvisvoileipäkakku

Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon psyllium. Anna turvota noin kymmenen minuuttia.
Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy, rakuuna ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä isoksi palloksi. Laita leipä leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 26 c irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen ja leipä tuntuu kevyeltä.
Jäähdytä ja leikkaa leivän päältä ja pohjalta hyvin ohut kerros pois. Leikkaa sitten leipä kolmeen yhtä paksuun osaan ja poista reunat.

Kiehauta vesi ja anna liemikuution liueta joukkoon. Jäähdytä liemi.

Vuoraa iso vati leivinpaperilla ja laita yksi leipäkerros vadille. Kostuta kasvisliemellä.
Kasvisliemen määrä on reilu, eikä se välttämättä kulu kokonaan.

Valmista täytteet.

Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon paprika ja kevätsipuli.
Mausta mustapippurilla. Sekoita lusikalla tai sähkövatkaimella tasaiseksi.
Tarkista maku.

Valmista toinen täyte.
Laita yrttituorejuusto tai muu maustettu tuorejuusto kulhoon.
Hienonna maustekurkku, herkkusienet ja rucola ja lisää joukkoon. Mausta mustapippurilla ja sinapilla.
Sekoita lusikalla tai sähkövatkaimella ja tarkista maku.

Levitä toinen täytteistä leipäkerroksen päälle, laita päälle toinen leipäkerros, kostuta ja laita toinen täyte leivän päälle.
Laita pinnalle kolmas leipäkerros ja kostuta.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään kelmulla suojattuna.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita majoneesi ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun päälle ja reunoille.
Ripottele pinnalle reilusti rucolaa.
Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla sekoitellen ja painele ne kakun reunalle.
Leikkaa suippopaprikasta ohuita renkaita, puolita miniluumutomaatit halutessasi ja kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Asettele ne kakun päälle ja koristele vielä viininsuolaheinällä.
Ota kermajuustosta ja kurkusta pienellä koristemuotilla kuvioita ja laita ne lopuksi kakun päälle.
Rouhi pinnalle hieman mustapippuria.

Tarjoa pian!

Vinkki! Mikäli haluat kakusta maidottoman, käytä tuorejuuston tilalla maidottomia vastaavia valmisteita ja korvaa juusto esimerkiksi tofulla tai jätä se kokonaan pois.

Reseptin laatinut: Kati Jaakonen/Hellapoliisi

Reseptillä saat tehtyä kakun, joka riittää noin 15 annokseen.