Alkuvoimaa luonnosta
punajuurikakku

etusivu / reseptit / punajuurikakku

Punajuurikakku (vegaaninen, gluteeniton)

ääntä Mitä pidit reseptistä?

Vegaaninen punajuurikakku on kahvipöydän iloinen piristys.Voit korvata punajuuren myös keltajuurella, raitajuurella tai porkkanalla.Käytä nesteenä silloin Biotta Luomuporkkanamehua.

  • 8-10

Punajuurikakku

Mittaa kulhoon punajuurimehu ja pellavansiemenet. Anna turvota viisi minuuttia. Raasta sillä välin kuoritut punajuuret ja lisää joukkoon yhdessä gluteenittoman jauhoseoksen kanssa.

 

Sekoita joukkoon rypsiöljy, kookossokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, ruokasooda ja kuivattu rosmariini.

 

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 22 cm. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.

 

Valmista kuorrute.

Laita kulhoon pehmeä tofu, vaniljasokeri, tomusokeri ja punajuurimehu. Vatkaa tasaiseksi. Seos on löysää ja melko valuvaa. Voit halutessasi valmistaa kuorrutteen myös ilman tofua. Levitä kuorrute pinnalle ja koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Resepti: Hellapoliisi (Kati Jaakonen)

Tilaa tästä Vogelin resepti-uutiskirje sähköpostiisi. Maukkaita reseptejä sisältävä uutiskirje lähetetään kerran kuukaudessa.

Valitse resepti

Kommentit ja vinkit

Mitä pidit tästä reseptistä? Onnistuiko se hyvin vai teitkö siitä vielä parempaa? Kirjoita vinkkisi alla olevaan kenttään.

0 tuotetta ostoskorissa