background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Vegaaninen ananaskakku

Vegaaninen ananaskakku
  • 10
  • Prep: min
  • 10
Vegaaninen ananaskakku

Vegaaninen ananaskakku on ihastuttava tarjottava. Se säilyy mainiosti pakastimessa suojattuna ja voit ottaa sitä tarjolle kulloisellakin kerralla tarvittavan määrän. Anna kakun sulaa huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin ennen tarjoilua.

Ainesosat

  • 250 g kivettömiä taateleita
  • 3 ½ dl kaurahiutaleita
  • 70 g kookoshiutaleita tai -lastuja
  • 1-2 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 250 g tuoretta ananasta

Täyte

  • 4 ½ dl cashewpähkinöitä
  • 2 ½ dl Biotta Ananasmehua
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 100 g kookosöljyä
  • 1 tl vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
  • ½ sitruunan mehu

Koristeluun

  • ananaspaloja
  • taateleita
  • kookoslastuja

Valmistus

Aloita laittamalla täytteen cashewpähkinät kulhoon ja valuta päälle vettä. Anna seistä muutama tunti tai yli yön.


Valmista sitten pohja. Laita kivettömät taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet tai -lastut, vaahterasiirappi, vaniljasokeri tai vaniljajauhe, suola ja kookosöljy tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Ripottele pinnalle ananaspaloja.


Valmista täyte. Laita valutetut cashewpähkinät, Biotta ananasmehu, vaahterasiirappi, kookosöljy, vaniljasokeri tai -jauhe, sekä sitruunan puristettu mehu tehosekoittimeen ja anna koneen käydä 3-5 minuuttia, kunnes saat samettisen sileän täytteen. Tarkista maku. Kaada seos pohjan päälle ja nosta vuoka pakastimeen yön yli.


Koristele taateleilla, kookoslastuilla ja ananaspaloilla tai makusi mukaan. Ota huoneenlämpöön puolesta tunnista tuntiin ennen tarjoilua.

 

Reseptin laati: Kati Jaakonen - Hellapoliisi