Paastomehut ja vesi nautitaan rauhallisesti kulauksittain huoneenlämpöisinä. Yritä sekoittaa paastomehuihin mahdollisimman runsaasti sylkeä "pureskelemalla" niitä. Syljen ruoansulatusentsyymit ehkäisevät mahavaivojen syntymistä. "Syö juomasi, juo ruokasi".
Lämpimän kasvisliemen voi nauttia joko juomalla mukista tai syömällä lusikalla lautaselta, jolloin saat lounaallesi ja päivällisellesi enemmän aterioinnin tuntua.
Muista laimentaa paastomehut makusi mukaan. Erityisesti silloin, kun mehuihin lisätään Molkosania, laimentaminen on tärkeää.
Olisi hyvä, jos juomavesi olisi lähdevettä. Hyvä ratkaisu on myös vesijohtoveden suodattaminen.
Vettä ja Molkosan-vettä voit juoda vapaasti aterioiden välillä. Päivän mittaan nautittavan kokonaisnestemäärän tulisi olla 2-3 litraa.