background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Kasvis-uunimunakas (maidoton, gluteeniton)

  • 8-12
  • Prep: min
  • 8-12

Uunimunakas on loistava aamupala, välipala, iltapala tai kevyt lounas. Juustolla ryyditetty munakas on kuin piiras. Voit valmistaa sitä myös rentoihin juhliin pieneksi suolapalaksi. Leikkaa silloin pieniksi paloiksi.

Ainesosat

Kasvis-uunimunakas

Valmistus

Uunimunakas on helppotekoinen. Jos haluat ruokaisampaa munakasta, lisää joukkoon esimerkiksi kypsiä kana- tai kinkkusuikaleita.

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon Biotta luomuporkkanamehu ja vähäsuolaista Herbamarea. Lisää juustoraaste sekoittaen.
Halkaise purjosipuli pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Kuori porkkanat ja kuutioi.
Puolita miniluumutomaatit ja paloittele fenkoli pieneksi.
Hienonna chilipaprika ja persilja.
Kuumenna auringonkukkaöljy.
Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki.

Vuoraa reunallinen noin 15x20 cm uunivuoka leivinpaperilla ja levitä kasvikset pohjalle. Kaada päälle munakasmassa. Kypsennä 200 –asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä.
Tarjoa mielellään hieman lämpimänä.

Reseptillä tulee 8-12 annosta.

Reseptin laatinut: Kati Jaakonen/Hellapoliisi