background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Jyväpasta-kasvissalaatti

jyväpasta-kasvissalaatti
  • 6-8
  • Prep: min
  • 6-8
jyväpasta-kasvissalaatti

Ruokaisat salaatit maistuvat kaikkina vuodenaikoina. Jyväpasta on mukavan pienijyväistä pastaa ja se sopii mainiosti arkeen ja juhlaan. Voit halutessasi toki käyttää myös muuta pastaa. Tämä salaatti on kasvissalaatti, jota voit halutessasi höystää vaikka grillatulla kanalla tai savustetulla lohella.

Ainesosat

Jyväpasta-kasvissalaatti

Lisäksi:

  • 1 kesäsipuli varsineen

  • 150 g sokeriherneenpalkoja

  • 2 porkkanaa

  • ½ pieni parsakaali

  • 1 l vettä

  • 1 Herbamare-kasvisliemikuutio

  • ½ kesäkurpitsaa

  • 300 g savujuustoa tai vahvaa juustoa

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 200 g ruskeita herkkusieniä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 tl Herbamare yrttisuolaa

  • 1 ruukku tilliä tai timjamia

Kastike

  • 1 munankeltuainen

  • 1 tl Herbamare yrttisuolaa

  • 1 rkl punaviinietikkaa

  • 2 dl rypsiöljyä

  • ½ dl Biotta Vegetable Cocktail -vihannesmehua

  • 2 tl hunajaa

  • 1 valkosipulinkynsi

  • ½ mieto chilipaprika hienonnettuna tai chilipaprikaa jauheena maun mukaan

Jyväpasta-kasvissalaatti

Kiehauta vesi ja lisää jyväpasta ja Herbamare-kasvisliemikuutio. Keitä kunnes pasta on kypsää. Valuta ja jäähdytä.

Leikkaa kesäsipuli ohuiksi viipaleiksi tai renkaiksi, myös varret.

Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Paloittele parsakaali ja kesäkurpitsa myös kuutioiksi.

Kiehauta vesi ja Herbamare-kasvisliemikuutio. Lisää porkkanakuutiot ja parsakaali ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä ja lisää ne kesäkurpitsakuutioiden kanssa muiden salaattiainesten joukkoon.

Paloittele vielä savujuusto ja sekoita salattiin.

Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista lohkoiksi leikatut herkkusienet yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa.

Kääntele hetki, kunnes sienet ovat kauniin värisiä.

Sekoita kaikki salaattiainekset tasaisesti ja valmista kastike.

Laita munankeltuainen kulhoon ja mittaa joukkoon Herbamare-yrttisuola, punaviinietikka ja rypsiöljy vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Ohenna Biotta vihannesmehulla ja sekoita joukkoon vielä hunaja, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hienonnettu chilipaprika.

Tarkista maku.

Sekoita kastike jäähtyneiden salaattiainesten joukkoon.

Tarkista maku.

 

Reseptin tehnyt: Kati Jaakonen / Hellapoliisi