background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Porkkanalaatikkosämpylät

Porkkanalaatikkosämpylät
  • Prep: min
Porkkanalaatikkosämpylät

Runsaalta jouluaterialta saattaa jäädä tähteitä. Vältä ruokahävikkiä ja valmista yli jääneistä joululaatikoista mehevääkin mehevämmät sämpylät! Mausta Herbamarella ja nauti sellaisenaan tai keittoruoan seurana.

Ainesosat

  • 3 dl porkkanalaatikkoa tai muuta joululaatikkoa
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 1 tl Herbamare yrttisuolaa
  • 11 g kuivahiivaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 50 g sulatettua voita tai ½ dl rypsiöljyä

Valmistus

Laita porkkanalaatikko tai muu joululaatikko leivontakulhoon ja sekoita joukkoon lämmin vesi. Lämmitä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa. Älä kuitenkaan kuumenna.


Sekoita joukkoon Herbamare-yrttisuola. Sekoita kuivahiiva ja vehnäjauhot keskenään. Vaivaa vehnäjauhot muiden ainesten joukkoon. Vaivaa lopuksi joukkoon vielä sulatettu voi tai rypsiöljy. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. 

 

Pyöritä taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen tangoksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä sämpylöiksi ja anna vielä kohota hetki liinan alla. Voitele halutessasi vedellä. Paista uunin keskiritilätasolla 225-asteessa 12-15 minuuttia.

 

Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi