Tarjoa kauniin värinen punajuuri-graavilohi sellaisenaan vaikkapa joulupöydässä tai valmista pieniä suolaisia leipäpaloja.
Laita ruodoton kirjolohifilee leivinpaperiarkin päälle.
Ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa.
Sekoita hunaja ja Biotta punajuurimehu keskenään ja kaada kalafileen päälle. Levitä pinnalle tillinoksat.
Kääri kala leivinpaperiin ja nosta reunalliseen vuokaan jääkaappiin muutamaksi päiväksi.
Leikkaa ohuita viipaleita kalaveitsellä.
Ota paahtoleivistä ympyrät esimerkiksi juomalasin avulla.
Sekoita smetanan joukkoon raastettua piparjuurta.
Kuori punajuuri ja porkkana. Raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka.
Leikkaa munat lohkoiksi ja kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Laita leipäympyröille keko punajuurismetanaa, punajuuri-porkkanaraastetta, punajuurigraavilohta ja punasipulirengas. Koristele lopuksi salvialla tai tillillä.
Tarjoa vaikkapa pikkujoulu-tai joulupöydässä!
Reseptin laati: Kati Jaakonen - Hellapoliisi