background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Punajuuri-graavilohi ja punajuuri-graavilohileivät

Punajuuri-graavilohileivät
  • 6
  • Prep: min
  • 6
Punajuuri-graavilohileivät

Tarjoa kauniin värinen punajuuri-graavilohi sellaisenaan vaikkapa joulupöydässä tai valmista pieniä suolaisia leipäpaloja.

Ainesosat

Punajuuri-graavilohi

  • n. 900 g kirjolohifileetä
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ½ dl Biotta Punajuurimehua
  • muutama oksa tilliä

Punajuuri-graavilohileivät

  • 6 paahtoleipäviipaletta
  • 100 g smetanaa
  • 1 tl raastettua piparjuurta tai maun mukaan
  • 1 pieni (raaka) punajuuri
  • 1 keltainen tai oranssi porkkana
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 keitettyä munaa
  • 1 punasipuli renkaina
  • salviaa tai tilliä
  • 6 viipaletta punajuuri-graavilohta

Punajuuri-graavilohen valmistus

 

Laita ruodoton kirjolohifilee leivinpaperiarkin päälle.

Ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa.

Sekoita hunaja ja Biotta punajuurimehu keskenään ja kaada kalafileen päälle. Levitä pinnalle tillinoksat.

Kääri kala leivinpaperiin ja nosta reunalliseen vuokaan jääkaappiin muutamaksi päiväksi.

Leikkaa ohuita viipaleita kalaveitsellä.

 

Punajuuri-graavilohileipien valmistus

 

Ota paahtoleivistä ympyrät esimerkiksi juomalasin avulla.

Sekoita smetanan joukkoon raastettua piparjuurta.

Kuori punajuuri ja porkkana. Raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka.

Leikkaa munat lohkoiksi ja kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi.

Laita leipäympyröille keko punajuurismetanaa, punajuuri-porkkanaraastetta, punajuurigraavilohta ja punasipulirengas. Koristele lopuksi salvialla tai tillillä.

Tarjoa vaikkapa pikkujoulu-tai joulupöydässä!

 

Reseptin laati: Kati Jaakonen - Hellapoliisi