background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Punajuurifudge

Punajuurifudge
  • 30 - 120 palaa
  • Prep: min
  • 30 - 120 palaa
Punajuurifudge

Biotta-mehut sopivat mainiosti myös joulumakeisten valmistukseen. Reseptin sokerimäärä kuulostaa hurjalta, mutta jo yksikin pala vie makean nälän, joten tästä annoksesta riittää herkuteltavaa isollekin joukolle tai pitkäksi aikaa. Kokeile myös muita Biotta-mehuja makeisten valmistukseen! Vinkki! Nämä säilyvät huoneenlämmössä. Pakkaa sellofaaniin ja anna joululahjaksi!

Ainesosat

  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 5 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl Biotta Punajuurimehua
  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g voita

Valmistus

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila on 118 astetta. Tarkkaile lämpötilaa koko keittoajan sokerilämpömittarin avulla. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 10-20 minuuttia. Sekoita sitten massaa noin 10 minuuttia. Voit käyttää myös sähkövatkainta. 

 

Levitä jähmettyvä seos reunalliseen, leivinpaperilla vuorattuun noin 25x25 cm uunivuokaan nuolijalla. Anna jähmettyä foliolla suojattuna muutama tunti tai yön yli. 

 

Leikkaa terävällä veitsellä kuutioiksi. Voit leikata fudgesta myös hyvin pieniä, sokeripalan kokoisia kuutioita, jotka maistuvat runsaassa joulupöydässä tai juhlapöydässä makean nälkään.

 

Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi

 

 

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin