background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Tofu-linssipata

tofu-linssipata
  • Prep: min
tofu-linssipata

Ihanan lämmittävä ja herkullisen tulinen pataruoka sopii vegaanillekin. Voit tofun sijaan käyttää pataan myös paistettua broileria, jauhelihaa tai kalaa. Ihan kuinka haluat. Nestettä lisäämällä saat ruoasta keiton.

Ainesosat

Tofu-linssipata

Tofu-linssipata

Kuori punajuuret, palsternakka, porkkanat ja sipulit.

Raasta punajuuret karkealla raastinterällä ja leikkaa palsternakka, porkkanat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli ja valkokaali.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää punajuuriraaste ja juuressuikaleet kattilaan yhdessä sipulin ja kaalin kanssa. Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä.

Lisää joukkoon Biotta Punajuurimehu, vesi, Herbamare kasvisliemitiivistekuutiot, laakerinlehti ja mustapippuria myllystä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Mausta vielä punaviinietikalla.Tarkista maku. Lisää tarvittaessa Herbamare yrttisuolaa.

Tarjoa keiton seuraksi smetanaa, rucolaa ja tuoretta leipää.

Resepti: Hellapoliisi (Kati Jaakonen)