background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Kasvisborssikeitto

kasvisborssikeitto
  • Prep: min
kasvisborssikeitto

Upean värinen kasvisborssikeitto sisältää runsaasti terveyttä hellivää punajuurta sekä Biotta Punajuurimehua.

Ainesosat

Kasvisborssikeitto

  • 400 g punajuuria
  • 200 g palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 1-2 sipulia
  • 300 g valkokaalia
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1/2 l Biotta Punajuuritäysmehua
  • 7 dl vettä
  • 2 Herbamare kasvisliemitiivistekuutiota
  • 1 laakerinlehti
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • (Herbamare yrttisuolaa)
  • Lisäksi: smetanaa, rucolaa

Kasvisborssikeitto

Kuori punajuuret, palsternakka, porkkanat ja sipulit.

Raasta punajuuret karkealla raastinterällä ja leikkaa palsternakka, porkkanat ja sipulit ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipuli ja valkokaali.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää punajuuriraaste ja juuressuikaleet kattilaan yhdessä sipulin ja kaalin kanssa. Kääntele muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä.

Lisää joukkoon Biotta Punajuurimehu, vesi, Herbamare kasvisliemitiivistekuutiot, laakerinlehti ja mustapippuria myllystä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Mausta vielä punaviinietikalla.Tarkista maku. Lisää tarvittaessa Herbamare yrttisuolaa.

Tarjoa keiton seuraksi smetanaa, rucolaa ja tuoretta leipää.

Resepti: Hellapoliisi (Kati Jaakonen)