background

Kasvilääkinnän uranuurtaja

Fytoterapeutti, ravitsemusterapeutti ja kirjailija

 • 21-vuotiaana Alfred Vogel perusti oman rohdos- ja luontaistuotekaupan Baseliin.

 • Pian tämän jälkeen hän aloitti julkaisu- ja esitelmätoiminnan valistaakseen asiakkaitaan  rohtokasvien käytöstä ja luonnonmukaisten elämäntapojen sekä ravinnon merkityksestä terveydelle.

 • Hän alkoi itse valmistaa asiakkailleen mietoja kasvilääkkeitä.

 • Mahdollisimman luonnonmukainen, täysiarvoinen ravinto oli jo tällöin Alfred Vogelin mielestä olennainen osa luonnonmukaista terveydenhoitoa.

 • 1930-luvulla hän laajensi toimintaansa perustamalla oman klinikan Teufeniin, mihin hän keskitti myös kasvilääkkeiden valmistuksen. Täällä hän vakuuttui tuorekasvivalmisteiden paremmuudesta kuivattuihin verrattuna, minkä jälkeen hän käytti aina raaka-aineeksi korjuutuoreita kasveja milloin se suinkin oli mahdollista.

 • 1963 hän perusti Roggwiliin oman tehtaaan, Bioforce AG:n, joka nykyään kuuluu Euroopan merkittävimpiin kasvilääkkeiden valmistajiin.

Tutkija ja maailmanmatkaaja

Alfred Vogel oli koko ikänsä intohimoinen matkailija. Fytoterapeuttina ja luontaisparantajana häntä kiinnostivat eri puolilla maailmaa asuvien kansojen käyttämät rohtokasvit ja parannusmenetelmät. Hän käytti hyväkseen kaikki tilaisuudet tutustuakseen uusiin maihin ja niiden kulttuureihin.

 • 1950-luvulla hän vieraili useissa maanosissa ja lukemattomissa eri maissa. Hän oli erityisen kiinnostunut luonnonläheistä elämää viettävistä alkuperäiskansoista.

 • Kokemukset sademetsistä ja aavikoilta tekivät häneen syvän vaikutuksen. Hän vakuuttui siitä, että luonto on parantajana ihmistä viisaampi.

 • Pohjois-Amerikan Siouxit tutustuttivat hänet Echinacea purpureaan, punaiseen auringonhattuun, joka muodostui merkittävimmäksi hänen löytämistään kasveista.

   

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin

Alfred Vogelin ohjeet terveelliseen ja onnelliseen elämään

Luonto, paras lääkitsijä

Katso video