Alfred Vogelin filosofian 8 pääkohtaa

Nämä Alfred Vogelin 8 pääperiaatetta luonnosta, elämästä ja terveydestä pätevät myös tänä päivänä.

 • 1. Luonnonmukaisuus ja elämänlaatu

  Todellista elämän laatua on pyrkiä sopusointuun luojan ja luonnon kanssa. On myös tiedostettava luonnonvoimat, jotka vaikuttavat elämäämme.

  On kiitollinen tehtävä saada osoittaa kanssaihmisille, että myös he voivat asettaa oman elämänsä tavoitteeksi sen täydellisen sopusoinnun, johon luonto aina kaikessa pyrkii.

 • 2. Terveydestä huolehtiminen

  Ennaltaehkäisy on helpompaa kuin parantaminen. Se on terveydenhoidon perusta. Ihmisen on tehtävä tietoinen päätös ravita itseään luonnonmukaisesti ja monipuolisesti ja opeteltava kuuntelemaan elimistöään.

  Sairastuminen ei kohdistu yleensä yksittäiseen elimeen, vaan on kokonaisvaltainen ilmiö. Sekä terveys että sairaus ovat riippuvaisia elämänasenteesta, elinympäristöstä ja elämäntavoista.

 • 3. Oma vastuu

  Tieto ravitsemuksen ja terveydentilan välisestä yhteydestä tekee selväksi sen, että yhteiskunnan terveydenhoitojärjestelmä ei voi kantaa päävastuuta hyvinvoinnistamme, vaan sen teemme me itse.

  Lääkäri ja terapeutti ovat kuin oppaat vaikeakulkuisessa maastossa. Opas kulkee edellä ja näyttää tien, mutta hän ei kanna potilasta. Potilaan on käveltävä itse.

  Ihmisen on opittava huolehtimaan itse terveydestään: "Syö pääasiassa täysarvoista, luonnonmukaista ja emäsylijäämäistä kasvisruokaa, johon kuuluu paljon raakaravintoa. Näin tekemällä olet jo tehnyt suurimman osan terveytesi lujittamisen puolesta."

 • 4. Tasapaino ja sopusointuisuus elämän pääperiaatteina

  Seuraa luonnon antamaa esimerkkiä: pyri saavuttamaan tasapaino jännityksen ja rentoutumisen, toiminnan ja levon sekä henkisen ja ruumiillisen toiminnan välillä.

  Tasapainon puute ja epäsointuisuus aiheuttavat sairautta ja kärsimystä kaikilla elämänalueilla.

 • 5. Kunnioitus ja myötätunto

  Eläminen luonnon periaatteiden mukaan ei ole vain ulkoisten sääntöjen noudattamista. Vaaditaan sisäistä vakaumusta, jolle on ominaista syvällinen luonnon ymmärrys ja kunnioittaminen.

  Jotta pystymme vastustamaan ihmisiin, ympäristöön tai eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa, meidän on opittava pitämään elämää pyhänä arvona.

  Tarpeettoman kärsimyksen aiheuttaminen eläimille esimerkiksi eläinkokeissa on julmaa ja vastoin luonnon kunnioittamisen periaatetta.

 • 6. Pyrkimys parantamiseen on luonnon laki

  "Ei ole koskaan liian myöhäistä ryhtyä tukemaan luontoa sen pyrkimyksissä yllä pitää hyvinvointia, sillä elämän säilyttäminen on luonnonlaki."

  Luonnonmukaisen kokonaisvaltaisen lääketieteen periaate on sairauden perimmäisten syiden paljastaminen ja poistaminen. Se ei koskaan tyydy vain tukahduttamaan sairauden oireita.

 • 7. Kokonaisvaltaisuuden periaate

  "Jokainen kasvi on täydellinen kokonaisuus. Se perustuu reseptiin, jonka pohjana on luonnon kaukonäköisyys ja viisas suunnittelu. Kasvin arvo heikkenee, jos tämä täydellisyys rikotaan."

  Kaikilla kasvin sisältämillä aineilla, niin vaikuttavilla kun niilläkin, joiden vaikutusta emme vielä tunne, on tarkoituksensa. Kaikki aineet täydentävät toisiaan ja vaikuttavat kokonaisuutena.

  On tärkeää kylvää terveitä siemeniä terveeseen maahan ja kasvattaa kasvit ilman torjunta-aineita. Yhtä tärkeää on kasvilääkkeiden valmistaminen hellävaraisin menetelmin ilman ympäristöä vaihingoittavia aineita. Kasvilääkkeet on valmistettava tuoreista kasveista aina kun se suinkin on mahdollista.

 • 8. Rakkauden voima

  Anna rakkauden ohjata kaikkea toimintaasi. Se on maailmankaikkeuden suurin voima.