Alkuvoimaa luonnosta

Matkat & tutkimukset

America Canada Peru middle-america Australia South Africa Kalahari Egypt Morocco Europe Cuba Middle-East Columbia Mexico Argentinia Brazil China-Japan-Korea India Indonesia
 • Amerikka, Black Mountains, Etelä-Dakota, Musta Hirvi, Ben Black Elk

  Teki useita matkoja ympäri Amerikkaa 1950-luvulta lähtien. Hän tapasi intiaanipäällikkö Ben Black Elkin, joka esitteli auringonhatun (Echinacea purpurea). Alfred Vogel selostaa tästä tapaamisesta "Gesundheits-Nachrichten":in toukokuun 1964 numerossa:
  ”Matkustimme uudella Oldsmobilella vaimon ja tyttären kanssa Black Mountain vuorille jossa tapasimme vanhan Lakota-intiaanipäällikön, jonka isoisä oli taistellut Buffalo Billiä (Cody) vastaan. (...) Perheeni ja minä matkustimme koko kesän ja syksyn ajan intiaanialueiden perukoille, yli 5000 kilometrin matkan.

 • Keski- ja Etelä-Amerikka

  1958-1959: Matkoja Keski- ja Etelä-Amerikan halki. Maan kasvien, kuten papaijan, rocoton, chanca piedran, lapachon (pau d’arco) ja pesusienikurkun tutkimista.

 • Peru

  1958: Osti 72-hehtaarisen maatilan Perusta (Tarapato). Kasvatti siellä lääkekasveja, vihanneksia ja hedelmiä. Luopui sittemmin maatilasta Perun maareformin takia. 

  Kuva: Machu Picchu, Ruth Vogel

 • Brasilia, Amazon

  1959: Teki rohkean kuudensadan kilometrin matkan Amazon-jokea pitkin. Alfred Vogelin mukaan hänen päivittäinen echinacea-annoksensa takasi, ettei ole koskaan potenut malariaa eikä muitakaan trooppisia tauteja.

 • Namibia, Kalahari

  1965–1969: Teki useita matkoja Kalaharin autiomaahan. Suoritti tutkimusta Pirunkouran (Harpagophytum procumbens) vaikutuksesta reumaattisiin ongelmiin.

 • Australia, Tasmania, Uusi-Seelanti

  1969: Teki tutkimusmatkat Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Tasmaniaan. Pitää puheita suurimmissa kaupungeissa, radiossa ja televisiossa.

 • Egypti

  1964: Matka Egyptiin. ”Kun tarkastelin tuon aikaisia Egyptin muumioita, olin ällistynyt kun löysin turvonneita niveliä (nivelreumasta johtuneita epämuodostumia).”
  (Gesundheits-Nachrichten 11.11976)

 • Marokko

  1956: Retki Marokkoon (Marrakechiin ja Rabatiin) ja Atlas-vuorille, jossa Alfred Vogel pääsi hiihtämään.

 • Kanada

  1956: Avasi oman terveyskaupan ja –klinikan Montrealissa.

 • Etelä-Afrikka, Rondebosch

  1965: Avasi terveystuotekaupan Rondeboschissa, Kapkaupungin lähiössä Etelä-Afrikassa.

 • Kuuba

  1956: Matka Kuubaan – ”ennen Kuuban vallankumousta”, kuten Alfred Vogel huomautti "Gesundheits-Nachrichten":issa 6/1963.

 • Lähi-Itä

  1957: Matkoja Tel Aviviin, Jerusalemiin, Nasaretiin, Haifaan ja Beershebaan. Alfred Vogel vietti aikaa Negevin autiomaassa, jossa hän vieraili beduiinien luona.

 • Kolumbia

  1958: Matka Kolumbiaan, jossa hän kävi Zipaquiran suolakaivoksilla ja maanalaisessa suolakatedraalissa, 25 kilometrin päässä Bogotasta. ”Onneksi kävimme Calissa, muuten olisimme muodostaneet Kolumbiasta hyvin kurjan mielikuvan.” ”Emme automatkallamme oikein osanneet nauttia trooppisten maisemien kauneudesta yltäkylläisine kukkineen ja kasveneen. Maan likaisuus ja köyhyys sai meidät alakuloiseksi.”

 • Meksiko

  1955: Matka Meksikoon, ”Yucatan viidakkoon”, kuten sitä kutsuttiin "Gesundheits-Nachrichten"lehden joulukuun numerossa 1960. Sieltä matka jatkui Guatemalaan.

 • Argentiina

  1959: Lensi Buenos Airesiin, Argentiinaan (Hotelli Crillon, ”hyvin kallis”). Lensi edelleen Brasiliaan vain kaksi päivää myöhemmin: Porto Alegreen (Hotelli Plaza), Curitibaan, Rio de Janeiroon. ”Lentokoneemme heiluu kuin raskaasti lastattu kauppalaiva. Voin vain toivoa, ettei kone menetä tasapainoaan, koska olisi harmillista menettää kaikki valokuvani ja kolme kirjoittamaani kirjaa.”

  Kuva: Sugar Loaf Mountain, Rio de Janeiro. "Gesundheits-Nachrichtenin" kansikuva  9/1970, kuva: Ruth Vogel.

 • Japan, Japani, Hongkong, Korea Hongkong, Koreag, Corea

  1961: Kesäkuusta lokakuuhun: matkusti Japaniin, Hongkongiin ja Koreaan. Sieltä Intiaan. ”Kun ensimmäisen kerran vierailin Japanissa, tunsin maan tukahdetun elinvoiman taakan – talouden ja ennen kaikkea teollisuuden taholta. ("Gesundheits-Nachrichten" 9/1974).

  Kuva: Two Korean women, "Gesundheits-Nachrichtenin" kansikuva 2/1964. Kuva: Ruth Vogel.

 • Intia

  1961: Koreasta Intiaan. Siellä hän selvitti Intian muinaista Ayurvedistä lääketiedettä. ”Lukuunottamatta sinne ja tänne kutoutunutta intialaista filosofiaa ja metafysiikkaa, Intialaisten lääkäreiden lähtökohta on lähes täsmälleen sama kuin modernien eurooppalaisten kasvilääkitsijöiden. ("Gesundheits-Nachrichten" Heinäkuu 1986).

  Kuva: Alfred Vogel ensimmäisen vaimonsa Sophien ja tyttärensä Ruthin kanssa Taj Mahalin edessä.

 • Etelämeri

  1961: Matka Etelämeren saarille Tahitiin ja Mooreaan (myöh. Fidji). Sieltä Havajille. Alfred Vogel kuvaili vaikutelmiaan useissa "Gesundheits-Nachrichten" lehden artikkeleissa: ”Sain todellakin nauttia luonnon ihmeistä; uin ainutlaatuisilla koralliriutoilla.” (...) ” Yltäkylläinen ja odottamaton kauneus valtaavat silmät ja sydämen.” (...) ”Tunsin olevani kotona, koska suurinpiirtein tällaiseksi olin lapsena kuvitellut paratiisin.”

 • Indonesia

  1961: Alfred Vogel raportoi Jaavalta: ”Harvoin saaren kasvisto on tehnyt minuun niin suurta vaikutusta kuin Jaavalla. Jättimäisiä alkumetsiä... tavattomasti erilaisia palmulajikkeita... lootuksenkukkia... kurkumaa” Alfred Vogel tutustui myös Durian-hedelmään, jota hän myöhemmin lisäsi A.Vogelin mysliin.

  Kuva: riisikärryt Jaavalla,"Gesundheits-Nachrichtenin " kansikuva 5/1963, kuva: Ruth Vogel.

 • Eurooppa

  1919: Alfred Vogel teki ensimmäisen matkansa Italiaan vain 17-vuotiaana vuonna 1919. Hän matkusti väsymättä ympäri maailmaa koko elämänsä, tutkien lääkekasveja ja erilaisia elämäntapoja, pitäen puheita ja tutustuen muihin luonnonlääketieteen puolestapuhujiin.

0 tuotetta ostoskorissa