Alkuvoimaa luonnosta

Hoidot

Eturauhasen hyvälaatuisen liikakasvun hoito

Ennakkoluuloton asenne eturauhasvaivoihin ja aikainen hoito voivat hillitä sairauden kehittymistä ja ehkäistä epämiellyttäviä oireita. Eturauhasvaivoja voidaan hoitaa lääkityksellä tai kirurgisilla toimenpiteillä.

Lääkehoito

Lääkehoito sopii yleensä keskivaikeisiin oireisiin, mutta sitä voidaan käyttää myös vaikeimmissa oireissa jos leikkaukseen ei ole pakottavia syitä. Lääkehoidossa käytetään pääasiassa kahdentyyppisiä lääkkeitä.

5-alfareduktaasin salpaajat

Finastreridit ja dutasteridit ovat aktiivisia synteettisiä aineita, jotka estävät 5-alfareduktaasia kehossa. Ne alentavat testosteronin (mieshormonin) muuttumista dihydrotestosteroniksi jolloin eturauhasen kasvu hidastuu.

Sivuvaikutuksena 5-alfareduktaasin salpaajilla on libidon heikkeneminen ja erektiohäiriöt.  Finasteridit ja dutasteridit ovat reseptilääkkeitä.

Selektiiviset alfa-salpaajat

Alfasalpaajat alentavat lihasjännitystä jolloin rakon, eturauhasen ja virtsaputken lihakset rentoutuvat. Tämä hoito ei pienennä eturauhasen kokoa, mutta helpottaa virtsan virtaamista.

Tässä lääkityksessä voi sivuvaikutuksena esiintyä ejakulaatio (siemensyöksy) häiriöitä sekä sydän- ja verisuonihäiriöitä. Selektiiviset alfasalpaajat ovat reseptilääkkeitä (mm. tamsulosiini ja alfutsosiini).

Leikkaushoidot

Leikkaus on tarpeen jos lääkehoito ei ole riittävän tehokas tai eturauhasen liikakasvu on edennyt liian pitkälle. Mm. seuraavia vaihtoehtoja on tarjolla.

Höyläysleikaus, TURP (Transurethral prostatectomy)

TURP on eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun perustoimenpide.  Se suoritetaan virtsaputken kautta viedyllä sähkösilmukalla tai laserilla, jolla vuollaan eturauhaskudosta kerros kerrokselta. 

Avoin eturauhasleikkaus (prostatektomia)

Eturauhasleikkausta suositellaan jos eturauhanen on suuri ja normaali virtsaaminen ei ole enää mahdollista.  Leikkaus suoritetaan alavatsalle tehdystä ihoviillosta.

Mikroaaltohoito, TUMT (Transurethral  microwave thermotherapy)

Lämpöhoidossa virtsaputkeen laitetaan katetri ja eturauhaselle annetaan mikroaaltoenergiaa, jolloin katetrin ympärillä oleva eturauhaskudos pienenee.

Hoito kasvirohdosvalmisteella

Sahapalmu-uute

Sahapalmu-uutetta käytetään eturauhasvaivoihin. Se toimii 5-alfareduktaasin estäjänä  ja siten hidastaa eturauhaskudoksen kasvua.

Sahapalmu-uute ei aiheuta sivuvaikutuksia kuten libidon häviämistä ja erektiohäiriöitä. Siksi sahapalmu-uute valmisteita pidetään tärkeinä lievien ja keskivaikeiden eturauhasvaivojen hoidossa.

Jos oireet eivät ala lievittyä 4 kuukauden kuluessa hoidosta, ota yhteyttä lääkäriin.  

Prostaforce kliiniset tutkimukset

Erinomaiset tulokset

Kliininen tutkimus osoitti sahapalmu-uuttesta valmistetun Prostaforcen erittäin hyvän tehon.

80-88% potilaista eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun yleiset oireet vähenivät huomattavasti.
Nocturia (runsas virtsaneritys yöllä) väheni yli 50%.
Jäännösvirtsan määrä väheni selvästi, jopa 60%. Virtsan virtaus kasvoi keskimäärin 6.1mL/sekunti*.

Toinen tutkimus vertasi finasteridin ja Prostaforcen tehoa.
Molemmat hoidot alensivat oireita yhtä paljon. Ainoastaan Prostaforcella ei ollut sivuvaikutuksia**.

Prostaforce ei aiheuta impotenssia.

Viitteet:
*Prostasan capsules in the treatment of BPH, Dr.med. Friedrich H.Degenring, Schweiz. Zschr.GanzheitsMedizin 1996; 8 (5): 236-241
**A guide to the use of Saw Palmetto in BPH for healthcare professionals, Dr Jen Tan MB;BS

Kuinka Prostaforcea käytetään?

Prostaforce on rohdosvalmiste lieviin eturauhasvaivoihin miehille. Valmiste helpottaa lieviä urologisia oireita, jotka liittyvät eturauhasen hyvänlaatuiseen liikakasvuun, kuten heikko virtsasuihku, rakon epätäydellinen tyhjentyminen, tihentynyt virtsaamistarve päivällä ja yöllä.

Annostus: 1 kapseli päivässä veden kera ruokailun yhteydessä.

Ennen valmisteen käyttöä on lääkärin varmistettava, että virtsaamisvaivat johtuvat eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta, eikä taustalla ole muu vakava sairaus kuten syöpä.

Ota yhteys lääkäriin jos oireet pahenevat tai eivät helpota 4 kuukauden kuluessa. Älä käytä jos olet allerginen sahapalmu-uutteelle tai tuotteen jollekin muulle ainesosalle.

Kysymyksiä Prostaforcesta

Voiko Prostaforcea käyttää samanaikaisesti muiden eturauhaslääkkeiden kanssa?

Ei suositella käytettäväksi samanaikaisesti muun eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvuun tarkoitetun lääkityksen kanssa.

Miksi Prostaforce on gelatiinikapselissa?

Sahapalmun hedelmistä uutetaan öljyä ja käyttämämme ainutlaatuinen prosessi säilyttää öljyn puoliksi nestemäisessä muodossa. Siksi kasvipohjainen kapseli ei sovi tähän tuotteeseen.

Pitääkö minun saada lääkärinlausunto eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta ennen kuin voin aloittaa Prostaforcen käytön?

Eturauhasen liikakasvun oireet täytyy aina varmistaa lääkärin tarkastuksella, jotta voidaan todeta niiden johtuvan eturauhasen hyvänlaatuisesta liikakasvusta, eikä mistään vakavasta sairaudesta. 

Voinko käyttää Prostaforcea pitkäaikaisesti?

Prostaforcea voi käyttää pitkäaikaisesti. Kuitenkin jos oireet pahanevat tai niihin liittyy kuumetta tai verivirtsaisuutta, ota yhteyttä lääkäriin.

0 tuotetta ostoskorissa