background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Kasvislasagne

Kasvislasagne
  • 4
  • Prep: min
  • 4
Kasvislasagne

Satokauden vihannekset täyttävät kaupat ja torikojut. Niistä valmistat herkullisen lasagnen. Mikä parasta, voit käyttää omia suosikkiaineksiasi ja lisätä halutessasi joukkoon myös erilaisia metsäsieniä.

Ainesosat

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 200 g kukkakaalia
  • 3 lehtisellerinvartta
  • 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 2 Herbamare kasvisliemikuutiota
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 200-300 g sulatejuustoa
  • (Herbamare Spicy -yrttisuolaa)
  • 6 lasagnelevyä

Pinnalle

  • 100 g juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.


Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.


Paloittele kesäkurpitsa suikaleiksi. Paloittele kukkakaali ja viipaloi lehtisellerinvarret.


Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää tomaattimurska, vesi, murennetut Herbamare-kasviliemikuutiot, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua lehtipersiljaa. Lisää vielä sulatejuusto ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista maku. Lisää halutessasi Herbamare Spicy -yrttisuolaa.


Jaa kastike reunalliseen uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää kastike. Ripottele päälle juustoraastetta.


Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia ja tiputa tarvittaessa hieman lämpötilaa. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.