background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Kasvispizza

Kasvispizza
  • Prep: min
Kasvispizza

Useiden suomalaisten koti- ja mökkipihoilta löytyy jo pizzauuni. Niissä pizzan valmistus on helppoa kun opettelee muutaman perussäännön. Paista pizza aina riittävän kuumassa pizzauunissa. Tähän tarkoitukseen on myynnissä lämpömittareita, jollainen kannattaa ehdottomasti hankkia. Muista aina jauhottaa pizzalapio, vaikka ohjeissa saatetaankin suositella pizzalapion öljyämistä. Hyvin jauhotetulta pizzalapiolta täytetty pizza valuu kätevästi uuniin ja sitä on helppo käännellä paiston aikana. Täytteissä voit käyttää toki mielikuvitustasi. Reseptin taikina riittää 3-4 pizzalle pizzauunissa valmistettuna. Täyte on kuitenkin vain yhdelle pizzalle.

Ainesosat

Taikina (3 - 4 pizzaan)

Täyte (yhteen pizzaan)

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 100 g parsakaalimurua
  • n. 5 herkkusientä
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • Herbamare Spicy -yrttisuolaa maun mukaan
  • 1-2 rkl punaista pestoa
  • 1-2 rkl mozzarellajuustoa raasteena
  • 5-7 kirsikka- tai miniluumutomaattia

Valmistus

Laita vesi kulhoon ja liuota joukkoon tuorehiiva ja ripaus Herbamare Yrttisuolaa. Lisää oliiviöljy ja pizzajauhot vähän kerrallaan vaivaten. Älä laita kerralla koko määrää, sillä jauhojen määrä on aina viitteellinen. 

 

Vaivaa taikinaa ja ripottele päälle hieman jauhoja. Jätä kohoamaan peittämättä noin 1-1 ½ tunniksi. Jaa taikina sitten 3-4 osaan ja vaivaa ilmakuplat pois. Kaulitse pizzajauhoja apuna käyttäen sen kokoiseksi, että pizza mahtuu pizzalapiolle. 

 

Lämmitä pizzauuni ohjeiden mukaan. Valmista sillä välin täyte. Lämmitä oliiviöljy pannulla, lisää parsakaalimuru, viipaloidut herkkusienet, hienonnettu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele pannulla sekoitellen, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Mausta Herbamare Spicy -yrttimausteseoksella

 

Tarkkaile pizzauunin sisälämpötilaa mittarin avulla. Sopiva lämpötila on 350-400 astetta. Laita kaulittu pizzataikina hyvin jauhotetulle pizzalapiolle ja levitä pohjalle punaista pestoa. Ripottele päälle parsakaalitäyte, juustoraaste ja viipaloidut kirsikka- tai miniluumutomaatit.

 

 

Valuta pizza kuumaan pizzauuniin ja kääntele viidentoista sekunnin välein aina neljännes kerrallaan pizzaa. Ota pizza uunista ja valmista seuraava pizza. Muista mitata lämpötila aina ennen kuin laitat pizzan uuniin.


Koristele pizzat tuoreella oreganolla tai basilikalla.

 

 

Reseptin laati: Kati Jaakonen - Hellapoliisi

 

 

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin