background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsapihvit
  • 15 - 18 kpl
  • Prep: min
  • 15 - 18 kpl
Kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsa on edullinen ja satoisa kasvis, josta valmistat helposti herkulliset pihvit. Voit raastaa joukkoon halutessasi myös muita satokauden kasviksia. Tarjoa seuraksi iloisen väristä perunasosetta, jonka nesteenä voit maidon sijaan käyttää mainiosti Biottan luomumehuja. Kokeile esimerkiksi porkkanamehua, punajuurimehua tai tomaattimehua!

Ainesosat

  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl Biotta Porkkanamehua
  • 1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 - 2 porkkanaa
  • 1 dl soijajauhoja tai 2 munaa
  • 1 dl täysjyväspelttijauhoja tai vehnäjauhoja
  • 2 tl Herbamare-yrttisuolaa
  • 1 rkl kuivattua timjamia tai ranskalaisia yrttejä

Paistamiseen

  • oliiviöljyä

Valmistus

Mittaa korppujauhot ja Biotta Porkkanamehu kulhoon ja anna turvota sen aikaa, kun käsittelet kasvikset.


Raasta kesäkurpitsa ja porkkanat. Sekoita raasteet korppujauhoseoksen joukkoon.


Lisää soijajauhot tai munat, täysjyväspelttijauhot tai vehnäjauhot, Herbamare-yrttisuola ja kuivatut yrtit. 

 

Sekoita ainekset tasaiseksi ja paista oliiviöljyssä kuumassa lettupannussa tai paistinpannussa pihveiksi.


Tarjoa seuraksi värikästä perunasosetta ja raikasta salaattia.

 

Reseptin laati: Kati Jaakonen - Hellapoliisi