background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Kukkakaalisushi

Kukkakaalisushi
  • 30 - 35 palaa
  • Prep: min
  • 30 - 35 palaa
Kukkakaalisushi

Kukkakaalisushi on mainio tarjottava vaikkapa illanistujaisiin. Vogelin Luomuvihannesmehuilla saat upean värin ja herkullisen maun täytteeseen. Kokeile!

Ainesosat

Kukkakaalisushi

Lisäksi

  • 5 arkkia merilevää
  • ½ kurkku
  • 2 porkkanaa + vettä
  • ½ avokado

Tarvitset myös

  • bambumatto
  • säilöttyä inkivääriä
  • wasabia
  • japanilaista soijakastiketta

Kukkakaalisushi

Poista kukkakaalista kanta ja paloittele kukkakaali reiluiksi paloiksi.
Laita palat tehosekoittimeen ja hienonna pieneksi muruksi.
Mikäli haluat valmistaa erivärisiä kukkakaaliseoksia, jaa kukkakaalimuru osiin.
Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja lisää kukkakaalimurua. Mikäli haluat valkoista murua, älä lisää nestettä, vaan kääntele murua pannulla hetki siten, että se kypsyy, mutta ei pala.
Mikäli haluat käyttää mehuja, lisää kuuman öljyn joukkoon kukkakaali ja hetken päästä
Biotta punajuuritäysmehua tai Biotta porkkanatäysmehua. Anna nesteen haihtua. Mausta seos Herbamarella ja riisiviinietikalla.
Ota esille merileväarkit. Leikkaa tuorekurkusta tasapaksuiksi tangoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tangoiksi. Kiehauta tilkka vettä ja keitä porkkanoita pieni hetki, kunnes ne pehmenevät hieman.
Puolita avokado ja leikkaa puolikkaan avokadon hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi.
Laita merileväarkki kerrallaan bambumaton päälle työlaudalle. Taputtele kaksi desilitraa kukkakaalitäytettä per arkki. Laita keskelle kurkku-, porkkana- ja/tai avokadopaloja koko arkin pituudelta. Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi. Toista, kunnes ainekset on käytetty. Anna rullien vetäytyä hetki ja leikkaa muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Tarjoa seuraksi säilöttyä inkivääriä ja wasabia sekä japanilaista soijakastiketta.