Syksyinen kasvispata on täynnä sadonkorjuun makuja. Punaisen värin alta paljastuu tuttuja vihanneksia. Tämän aterian joukkoon voit halutessasi lisätä myös vaikkapa kasviproteiinivalmisteita. Ruoka on maustettu herkullisella ja täyteläisellä Herbamare Spicy -yrttiseoksella.
Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
Kuori ja paloittele juuriselleri, palsternakka, porkkanat ja perunat.
Poista ruusukaaleista pieni kanta, paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai padassa.
Lisää ensin sipuli, juuriselleri, palsternakka, porkkanat ja perunat. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää vesi, kanelitanko ja Biotta punajuurimehu. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää loput kasvikset.
Lisää mustapippurit, Herbamare Spicy -mausteseos ja tuore timjami.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa Herbamare Spicy mausteseosta.
Tarjoa sellaisenaan tai sulatejuusto- tai smetananokareen kanssa.
Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi