background

A.Vogelin terveelliset ja herkulliset reseptit

Syksyinen kasvispata

Syksyinen kasvispata
  • 4
  • Prep: min
  • 4
Syksyinen kasvispata

Syksyinen kasvispata on täynnä sadonkorjuun makuja. Punaisen värin alta paljastuu tuttuja vihanneksia. Tämän aterian joukkoon voit halutessasi lisätä myös vaikkapa kasviproteiinivalmisteita. Ruoka on maustettu herkullisella ja täyteläisellä Herbamare Spicy -yrttiseoksella.

Ainesosat

Syksyinen kasvispata

  • 1 iso sipuli
  • 200 g pala juuriselleriä
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 3 isoa porkkanaa
  • 500 g perunoita
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl vettä
  • (1 kanelitanko)
  • 5 dl Biotta Punajuurimehua
  • 300 g ruusukaalia
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 10 mustapippuria
  • 2-3 tl Herbamare Spicy -yrttimausteseosta
  • maun mukaan tuoretta timjamia

Syksyinen kasvispata

Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
Kuori ja paloittele juuriselleri, palsternakka, porkkanat ja perunat.
Poista ruusukaaleista pieni kanta, paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai padassa.
Lisää ensin sipuli, juuriselleri, palsternakka, porkkanat ja perunat. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää vesi, kanelitanko ja Biotta punajuurimehu. Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää loput kasvikset.
Lisää mustapippurit, Herbamare Spicy -mausteseos ja tuore timjami.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa Herbamare Spicy mausteseosta.
Tarjoa sellaisenaan tai sulatejuusto- tai smetananokareen kanssa.

 

Reseptin laatinut: Kati Jaakonen - Hellapoliisi

 

 

Vatsavaivoja tai flunssaa? Katso Vogelin vinkit oireisiin.

Tuntuuko, että vastustuskykysi ei ole parhain mahdollinen? Tai epäiletkö eturauhasvaivoja?

Lue vinkit

A.Vogelin blogit

Inspiraatiota terveelliseen elämään!

Lue blogit

Tiesitkö?

Yli 90 % mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa. Vatsan vaikutus koko terveyteemme on todella suuri.

Lue vinkit vatsavaivoihin